Veelgestelde vragen

Is het echt allemaal gratis ?

Dat is inderdaad één van de eerste vragen die bij je op komt. Inderdaad: het meedoen aan spaarprogramma's is helemaal gratis. Het kost -behalve wat tijd- verder helemaal niets. Bevalt het helemaal niet, dan kan je je ook zo weer uitschrijven.


Ik vertrouw het allemaal niet, is het wel betrouwbaar ?

Goeie vraag, want inderdaad klinkt het wat vaag als je er voor het eerst mee in aanmerking komt. Maar: spaarprogramma's zijn 100% betrouwbaar. Sommige zijn er dan ook al ruim 10 jaar. Zoals in de privacy policy beschreven staat op hun website worden je gegevens nooit 'misbruikt' voor wat dan ook. Niet iets om zorgen over te maken dus. Het is betrouwbaar, gratis en zonder enkele verplichtingen.


Wat heb ik nodig om mee te doen ?

Internetverbinding en een emailadres om mailtjes te ontvangen is voldoende.


Krijg ik ook reclame per post in mijn brievenbus ?

Belangrijke vraag, want: bij het aanmelden bij spaarprogramma's moet je vaak toch je adres en postcode opgeven. Toch hoef je je hier geen zorgen over te maken, want dit is niet het geval. Bij elk spaarprogramma staat op hun website hun privacy policy na te lezen. Hier staat bijna altijd in dat uw gegevens in een beveiligde databank opgeslagen worden en NOOIT aan derden verkocht worden of iets dergelijks. Dit betekent dus gewoon geen ongewenste post of telefoontjes van marketing. Uit eigen ervaring weet ik dat dit klopt.


Hoe krijg ik mijn geld uitbetaald ?

Spaarprogramma's zijn gewoon Nederlandse bedrijven, het uitbetalen gaat dan ook gewoon zoals verwacht: het wordt gewoon op je bank/giro rekening gestort.


Hoe moet ik me aanmelden ?

Dat verschilt een beetje per spaarprogramma. In ieder geval moet je altijd een gebruikersnaam aanmaken (dit is bijna altijd je emailadres) en een wachtwoord instellen, vervolgens een emailadres waarop je de mailtjes wilt ontvangen. Bij de meeste spaarprogramma's moet je nog meer gegevens invullen: ben je man of vrouw, je leeftijd en vaak ook je adresgegevens. Ook wordt er vaak gevraag naar je interesses. Als je dit hebt ingevuld krijg je een mailtje op het aangegeven emailadres met een bevestiging. Hierna kun je beginnen met sparen.


Wat gebeurt er met mijn ingevulde gegevens / ik wil niet mijn adres invullen ?

De ingevulde gegevens worden alleen gebruikt om de advertenties in de mails op jou af te stemmen. Het gaat hier dan bijvoorbeeld over advertenties bestemd voor bepaalde leeftijden, of advertenties die voor een speciale regio bedoeld zijn. Daarvoor worden je gegevens alleen gebruikt, ze zullen nooit doorgestuurd worden naar derden en je zult dus ook nooit 'last' krijgen van telefoontjes of reclame in je brievenbus.


Hoe moet ik me afmelden ?

Afmelden is nog eenvoudiger dan aanmelden. In het betreffende spaarprogramma kan je je gewoon op elk moment afmelden als je het niets vind. Dit is uiteraard gratis en kan op elk moment gedaan worden. Je zult dan ook geen mail meer krijgen van dat spaarprogramma.


Wat zijn referrals nou eigenlijk ?

Bij elk spaarprogramma krijg je een unieke link (url). Als mensen lid worden van een spaarprogramma via jouw unieke link dan worden ze referrals (aangebrachte leden) genoemd. Het zijn dus mensen die ook lid geworden zijn van het spaarprogramma door jou ! Dit kunnen dus je vrienden zijn of familie of wie dan ook. Het mooie van referfals is, dat ze aardig wat geld op kunnen brengen: bij sommige spaarprogramma's wel € 2.00 per aangebracht lid. En vaak krijg je dan ook nog een percentage van de verdiensten die dat nieuwe lid krijgt. Dit kan dan lekker aantikken.


Hoe vaak kan ik lid worden van één spaarprogramma ?

Eenvoudig antwoord: maar één keer. Er zitten controles op IP-adressen en zo.


Soms kun je voor ook punten sparen, wat zijn dit dan ?

Sommige spaarprogramma´s bieden leden de mogelijkheid om naast geld ook punten te verdienen. Deze kun je vaak inwisselen voor bijvoorbeeld een gratis referral, om je eigen website te promoten of om te laten zetten naar geld.